U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 30.07.2020. god.

VODOSNABDIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskog i  prigradskog  vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas (četvrtak 30.07. 2020. god.), je uredno, a voda se može koristit za higijensko – sanirarne potrebe.

Apelujemo na potrošače da u ljetnom periodu što racionalnije koriste vodu u jutarnjim i večernjim satima. Posebno Vas upozoravamo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i sl. što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2020/2021.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća se vrši u skladu sa redovnim rasporedom za četvrtak, a za sutra 31.07.2020. god.( praznik Bajram), vršit će se odvoz smeća po planu.

HIGIJENA GRADA:

Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina većim dijelom su raspoređeni na čišćenje zelenih i asfaltnih površina.

ULIČNA RASVJETA:

Održavanje ulične rasvjete vrši se po nalogu nadležnog organa u Lukavac Gradu.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. “RAD” Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.