U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 29.08.2018. god.

Vodosnabdijevanje u protekla 24h odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Zbog radova na vodovodnoj mreži danas će doći do obustave vode u Hrvatima, uredna isporuka u popodnevnim satima. U ostalim dijelovima grada korisnici mogu očekivati urednu isporuku vode. Redovne aktivnosti su u toku, kontrola ispravnosti rada pumparnica, kontrola i zamjena vodomjera.

Odlukom o vodosnabdijevanju na području općine Lukavac čl. 23. definisano je : U slučaju prestanka upotrebe objekta za vodosnabdijevanje, vlasnik, odnosno, pravno lice kome je objekat povjeren na korištenje i upravljanje, dužan je taj objekat održavati u stanju koje neće prouzrokovati štetu režimu voda ili trećim licima.

Odvoz smeća odvija se u ranim jutarnjim satim od 6:00 pa na dalje. Jedna smećara u drugoj smjeni. Molimo korisnike da iznesu svoje posude s otpadom do 06:00 sati ujutro ili večer prije po redovnom rasporedu. Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. 

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.