U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 25.05.2018. god.

Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata odvijalo se normalno i bez ograničenja. Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” Lukavac danas  je uredno i nema planiranih isključenja radi izvođenja radova na mreži. Redovne aktivnosti su u toku,  kontrola i zamjena vodomjera, čišćenje slivnika, traženje gubitaka na vodovodnoj mreži, čišćenje kolektora.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Danas je planirano: uređenje spomen obilježja Trg Slobode , košenje trave, okopavanje zelene ograde, ručno i mašinsko metenje asfaltnih površina, uređenje gradskog groblja.

Korisnici odvoza kućnog smeća, dužni su sakupljeno kućno smeće pažljivo odlagati u posude za smeće, tako da se ono ne rasipa i ne prlja okolni prostor. Posude za kućno smeće moraju biti zatvorene. Zabranjeno je odlaganje smeća uz posude za kućno smeće u kutijama ili sličnoj ambalaži. Smeće rasuto prilikom odlaganja dužni su očistiti sami korisnici usluga.

Ul. rasvjeta: redovno održavanje u Poljicu, Babicama i Jaruškama.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.