U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 22.09.2017.god.

Danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina ćije izvršenje prati nadležna općinska služba. Danas je planirano košenje trave, metenje mašinsko i ručno, korpice i papiri, orezivanje i okopavanje zelene ograde, čišćenje putnog pojasa Mosorovac – Caparde, uklanjanje divljih deponija u Kruševici.

U cilju očuvanja stabilnog poslovanja J.P. ”RAD” Lukavac pozivamo sve korisnike komunalnih usluga, pravna i fizička lica da u što kraćem roku izmire dugovanja koja imaju prema ovom preduzeću, a posebno za centralno grijanje, kako bi grijna sezona 2017 / 2018  počela na vrijeme. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim korisnicima usluga, naročito našim redovnom platišama.

Odlukom Upravnog odbora J.P. ”RAD” Lukavac br: 02-10-2257/17, određeno je da korisnik ne može otkazati korištenje komunalne usluge isporuke toplotne energije za sezonu 2017/18. god. Obavještavaju se etažni vlasnici stanova koji su imali privremenu odjavu usluge grijanja u sezoni 2016/17. godini  da se  jave u komunalno preduzeće ili sami skinu plombe sa radiatora, te puste sistem u funkciju kako se ne bi narušavao kvalitet drugih korisnika. Komunalno preduzeće će u objektima kolektivnog stanovanja gdje su stanovi  blindirani u zajedničkim prostorijama izvršiti skidanje plombe , a vlasnici su dužni da izvrše otvaranje ventila.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.