U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 22.06.2021. godine.

VODOSNABDIJEVANJE:

Zbog nedovoljne količine vode sa  filter stanice Modrac – GIKIL, od sinoć problema u redovnom snabdijevanju vodom imaju korisnici u visinskim zonama.

Zbog radova na filter stanici Modrac – GIKIL, danas će doći do prekida u isporuci vode prema glavnom rezervoaru Doložaj, te je moguća obustava vode za sve korisnike vodovodnog sistema.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Apelujemo na korisnike da vodu troše što racionalnije, a posebno da ne pune bazene, zalivaju bašte, peru asfaltne površine i slično, što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2021/22

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za utorak.

HIGIJENA GRADA:

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba, a danas se nastavlja sa aktivnostima na uređenju asfaltnih i zelenih površina.

ULIČNA RASVJETA:

Rudnička ulica.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. ”Rad” Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.