U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 21.06.2018. god.

Zbog visokih temperatura zraka, a u cilju zaštite zdravlja radnika, od 07.06. 2018. godine, odvoz smeća se vrši u ranijim jutartnjim satima (od 6:00 sati pa na dalje). Molimo korisnike da iznesu svoje posude s otpadom do 06:00 sati ujutro ili večer prije po redovnom rasporedu. Zbog tehničkih problema danas će izostat odvoz smeća u Gnojnici, a koji će sutra biti odvezen.

Radnici J.P. ”RAD” Lukavac danas su počeli sa redovnim akcijama na uređenju javnih zelenih površina. Uređenje je obuhvatilo košenje ulica Milerova, uređenje putnog pojasa u Orahovici i ulici Muhameda Hevaije  Uskufija, okopavanje cvijeća u ulici Patriotske lige.

Vodosnabdijevanje u protekla 24h odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” Lukavac danas je uredno i nema planiranih isključenja radi izvođenja radova na mreži.

Redovne aktivnosti su u toku, kontrola i zamjena vodomjera u ulici Mehe Tubića, traženje gubitaka na vodovodnoj mreži, čišćenje kanalizacije i kolektora.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.