U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 18.02.2020. god.

Zbog radova u TE Tuzla danas (18.02.2020. god), doći će do privremene obustave isporuke toplotne energije. Normalizacija se očekuje po okončanju radova.

Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata odvijalo se normalno i bez ograničenja, a za danas vodosnabdijevanje gradskog  i  prigradskog   vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”RAD”  Lukavac  je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži ( voda se može koristit za higijensko – sanirarne potrebe ). U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporeedu. Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina većim dijelom su raspoređeni na čišćenje zelenih i asfaltnih površina.

Održavanje ulične rasvjete vrši se po nalogu nadležnog organa u Lukavac Gradu.

Poziv korisnicima: Pozivamo korisnike koji imaju dugovanja prema J.P.  ”RAD” d.o.o. Lukavac, da svoje obaveze izmire u što kraćem roku, te se zahvaljujemo korisnicima koji uredno  plaćaju svoje račune i time pomažu u održavanju vodovodne mreže i sisteme grijanja.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. Rad Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.