U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 13.11.2017. god.

Vodosnabdijevanje u danima vikenda uredno, danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima, a kanalizacioni sistem normalno funkcioniše.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, redovan obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. Danas je planirano: održavanje javnih zelenih površina i čišćenje javnih asfaltnih površina.

U toku je orezivanje krošnji platana u ul. Septembarska, kako bi se osigurala saobraćajna i bezbjednost građana u području ispod krošnje. Narednih dana će se intenzivno orezivati platan, a ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Radovi se izvode uz prisustvo stručnog lica iz oblasti hortikulture.

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu teku po planu. Cilj je, i ove godine obezbjediti kvalitetan rad zimske službe. U toku je servis i remont svih potrebnih mašina i priključnih alata. Na stanju će biti dovoljne količine posipnog materijala (soli i rizle).

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.