U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 13.08.2020. god.

VODOSNABDIJEVANJE: Zbog radova u ulici Kulina Bana doći će do obustave vode u starom dijelu grada: ulica Patriotske lige, Patriotskog fronta, Septembarska, Kulina bana, Školska, Vase Pelagića, Sarajevska, 25. novembra, Kralja Tvrtka, Branka Ćopića, Partizanski put i naselje Slatine. Uredna isporuka vode očekuje se nakon sanacije kvara.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2020/2021.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća se vrši u skladu sa redovnim rasporedom za četvrtak.

HIGIJENA GRADA:

Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina većim dijelom su raspoređeni na čišćenje zelenih i asfaltnih površina, a neke od današnjih aktivnosti na uređenju zelenih površina su košenje trave u ulici Milerova i Partizanski put, uređenje cvijeća u parku kod Doma kulture, uređenje spomen obilježja Trg Slobode.

ULIČNA RASVJETA:

Održavanje ulične rasvjete vrši se po nalogu nadležnog organa u Šikuljama i Lukavac Mjestu

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. Rad Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.