U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 09.07.2020. god.

VODOSNABDIJEVANJE:

Zbog radova na vodovodnoj mreže u ulici Vase Pelagića (zbog radova na Watsan projektu potrebno je izvršit izmještanje dijela vodovodne mreže), danas će doći do obustave vode u ulicama: Bijele zgrade, Sarajevska, Školska, Vase Pelagića, Žrtava rata, Kačare i Skendera Kulenovića. Uredna isporuka vode očekuje se u poslijepodnevnim satima.

U ostalim dijelovima grada i prigradskim naseljima vodosnabdijevanje je uredno.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2020/2021.

ODVOZ SMEĆA:

Za danas odvoz smeća se vrši u skladu sa redovnim rasporedom za četvrtak.

HIGIJENA GRADA:

Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina većim dijelom su raspoređeni na čišćenje zelenih i asfaltnih površina, a neke od današnjih aktivnosti su: košenje i sakupljanje trave u Lukavac Mjestu i parku kod Doma kulture, okopavanje i zalijevanje cvijeća, orezivanje zelene ograde u ulici Titovoj i Armije BiH.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.