U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 08.06.2018. god.

Zbog visokih temperatura zraka, a u cilju zaštite zdravlja radnika, od  07.06. 2018. godine, odvoz smeća se vrši u ranijim jutartnjim satima (od 6:00 sati pa na dalje). Molimo korisnike da iznesu svoje posude s otpadom do 06:00 sati ujutro ili večer prije po redovnom rasporedu. Zahvaljujemo se korisnicima na razumjevanju.

Radnici J.P. ”RAD” Lukavac danas su počeli sa redovnim akcijama na uređenju javnih zelenih površina. Uređenje je obuhvatilo košenje i sakupljanje trave, metenje mašinsko i ručno, uređenje putnog pojasa u MZ Orahovica, okopavanje cvijeća.

Vodosnabdijevanje u protekla 24h odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” Lukavac danas je uredno i nema planiranih isključenja radi izvođenja radova na mreži. Redovne aktivnosti su u toku, kontrola i zamjena vodomjera, traženje gubitaka na vodovodnoj mreži, čišćenje kolektora. U večernjim satima može doći do smanjenja pritiska zbog slabe isporuke vode sa filter stanice Modrac – Gikil. Molimo korisnike da što racionalnije koriste vodu posebno u jutarnjim i večernjim satima. Posebno Vas upozoravamo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično, što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale