U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 04.05.2018. god.

Zbog radova na distributivnoj mreži mogući su kratkotrajni prekidi u isporuci vode u Omladinskoj ulici, u ostalim gradskim i prigradskim naseljima vodosnabdijevanje uredno. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, kontrola i zamjena vodomjera.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Radnici J.P. ”RAD” Lukavac danas su počeli sa redovnim akcijama na uređenju javnih zelenih površina. Uređenje je obuhvatilo okopavanje i sadnju cvijeća, košenje trave, metenje mašinsko i ručno, u večernjim satima nastavlja se sa pranjem grada, orezivanje zelene ograde.

Radi zaštite javnih zelenih površina, zabranjeno je : rezanje i skidanje grana i vrhova sa ukrasnog drveća i bilja, guljenje kore stabala, zasijecanje, zarezivanje, savijanje, kidanje, stavljanje plakata na drveće i slično, penjenje po drveću, uništavanje travnjaka, iskopavanje i odnošenje zemlje, humusa i biljaka.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.