U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 03.03.2020. god.

Vodosnabdijevanje i isporuka toplotne energije u danima vikenda i praznika odvijalo se normalno i bez ograničenja. Danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima, a kanalizacioni sistem normalno funkcioniše. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode. Odvoz smeća odvija se  po ustaljenom rasporedu. Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina danas su raspoređeni na ćišćenje zelenih i asfaltnih površina. Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica u toku. Održavanje ulične rasvjete vrši se po nalogu nadležnog organa u Bistarcu.

Poziv korisnicima: Pozivamo korisnike koji imaju dugovanja prema J.P.  ”RAD” d.o.o. Lukavac, da svoje obaveze izmire u što kraćem roku, te se zahvaljujemo korisnicima koji uredno  plaćaju svoje račune i time pomažu u održavanju vodovodne mreže i sisteme grijanja.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. Rad Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.