U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za dan 02.10.2017. god.

Vodosnabdijevanje u danima vikenda uredno, danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, kontrola i zamjena vodomjera, održavanje ulične rasvjete, čišćenje kolektora.

Obavještavamo potrošače i korisnike u ul. Lukavačkih brigada, da će sutra 03.10.2017. godine u periodu od 08:00 – 14:00 sati doći do obustave isporuke vode, a radi obavljanja neophodnih radova i sanacije.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina ćije izvršenje prati nadležna općinska služba. Danas je planirano košenje trave, metenje mašinsko i ručno, korpice i papiri, okopavanje cvijeća, uklanjanje pasa lutalica, čišćenje sedmične pijace.

U cilju očuvanja stabilnog poslovanja J.P. ”RAD” Lukavac pozivamo sve korisnike komunalnih usluga, pravna i fizička lica da u što kraćem roku izmire dugovanja koja imaju prema ovom preduzeću, a posebno za centralno grijanje, kako bi grijna sezona 2017 / 2018  počela na vrijeme. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim korisnicima usluga, naročito našim redovnom platišama.

 Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.