U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za da. 11.10.2018. god.

Obavještavamo sve korisnike da smo u završnim pripremama za sezonu grijanja 2018/19. godine.Vrelovodni sistem je ispitan u cjelosti i spremni smo za početak sezone grijanja. Tehnološka proba će početi u toku današnjeg dana 10.10.2018. godine. Toplina će se osjetiti u pojedinim objektima u popodnevnim satima. Dijelovi sistema centralnog grijanja grada Lukavca će se zagrijavati po poroceduri tehnološke probe centralnog grijanja. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.Ukoliko ne bude većih problema tehničke prirode kompletan sistem će bit stabilan u narednih 48 sati.

Zbog kvara na kućnoj instalaciji u Sarajevskoj (5), molimo upravitelja i vlasnika da završe radove, a koji su uredno obaviješteni, jer određene zgrade do tada neće dobit grijanje, a to su: 1,3,5,7.

Podstanica u Bijeloj zgradi je u fazi zamjene, a na koju su spojene 25,26,27,28.

Danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima, a kanalizacioni sistem normalno funkcioniše.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. RAD Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon 035/ 555 096, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.