U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 31.07.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Danas obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera , opravka puknute vodovodne cijevi u ulicu Kulina bana kod Mašinske škole, MZ Donji Bistarac i Lukavac Mjestu kod raskrsnice gdje je noćnim mjerenjem lociranao mjesto puknuća vodovodne cijevi.
Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama. Ovim putem Vas molimo da ne zalivate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Danas košenje trave u krugu JU Dom kulture, jutros rano izvršeno zalijevanje cvijeća, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća, sakupljanje papira i drugog sa zelenih površina, mašinsko-ručno metenje i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom za ove vremenske prilike jutarnjim radom od 05,30 sati i poslijepodnevnim od 16,00 sati.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.
NIK_2615 (Copy)