U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 30.07.2013

Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigradskim naseljima. U toku obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera , kombinovana cisterna na čišćenju kanalizacije u Školskoj ulici, izrada priključka za vodu u ulici Kulina bana, u dijelu grijanja dopuna kućne instalacije u Sarajevskoj 5 i 10 i regulisanje elektro instalacije podstanica u zgradama C3, C5 i F60.
Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju u visinskim zonama. Ovim putem Vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu, a zbog izraženo visokih temperatura od 05,30 sati ujutro i od 16,00 sati poslijepodne.
Juče započeti radovi na uređenju asfaltnih i zelenih površina se nastavljaju, košenje trave u ulicama Titovoj i Redžepa ef. Muminhodžića, orezivanje zelene ogradice u ulici Poštanska, ručno metenje u ulicama Milerova, Trg Bremena i Sarajevskoj sa svakodnevnim uređenjem prostora spomen obilježja u ulici Trg  slobode.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

NIK_2568 (Copy)