U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 30.04.2014

Vodosnabdijevanje uredno. Obilazak i kontrola ispravnosti rada  pumparnica u toku, zamjena određenog broja vodomjera, kombinovana cisterna čišćenje kanalizacije u ulici Septembarska sa regulisanjem začepljenja u drugim dijelovima grada poslije nevremena od juče kao i isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima.Tokom praznika dežurna služba će intervenisati u slučaju potrebe.

Odvoz smeća koji je po rasporedu za četvrtak bit će zbog nastupajućeg praznika izvršen u subotu. U ostalim danima odvoz smeća će se vršiti će se po ustaljenom rasporedu.

Radovi na održavanju čistoće asfaltnih i zelenih površina vršit će se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina.

Pozivamo korisnike usluga na izmirenje obaveza po ispostavljenim računima za grijanje, vodu, odvoz smeća kako ne bi sebi postupkom isključenja sa mreže, ponovnog uključenja,  utuženjem potraživanja stvarali dodatne troškove koji su u nekim slučajevima veći od iznosa  neizmirenih obaveza. Vaše uplate utiču na kvalitet pruženih usluga J.P.»RAD» Lukavac. Zahvaljujemo se korisnicima koji uredno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»    Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.