U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 29.10.2014

Jučer uspješno završena popravka puknute vrelovodne cijevi zbog čega je došlo do prekida u isporuci toplotne energije za veći dio korisnika u starom dijelu grada. Stanje se počelo normalizovati poslije 20,00 sati. Za danas očekivati urednu isporuku i distribuciju toplotne energije. U toku je obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica sa uređenjem prostora po juče izvedenim radovima na vrelovodnoj mreži.

Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigradskim naseljima. U toku obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera kao i mjerenje protoka vode za MZ Huskiće ultrasoničnim aparatom sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži koji su izraženi.

Odvoz smeća  vrši se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Upozorenje:  Pepeo sa sadržajem žara prvo dobro ohladiti pa onda odložiti

na odgovarajuće mjesto kako ne bi došlo do zapaljenja smeća u posudama za smeće, zapaljenje osnovnog sredstva za rad smećare što pored materijalne štete uzrokuje dodatno zagađenje životne sredine.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih površina. Danas je planirana sadnja sadnica u ulici Školska gdje je juče izvršena priprema terena.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.