U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 28.10.2014

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno.Za danas je planirana popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Hrvati ( Salkići ) zbog čega će za kratko doći do prekida u isporuci vode. Od ostalih aktivnosti ističemo: redovan obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera kao i mjerenje protoka vode za MZ Huskiće sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna izuzev u ulici Vase Pelagića gdje stanje nije zadovoljavajuće. Nadležna služba je dobila zadatak da utvrditi nedostatke.

Odvoz smeća  vrši se prema ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Upozorenje korisnicima usluga:  Pepeo sa sadržajem žara prvo treba dobro ohladiti pa onda odložiti na odgovarajuće mjesto kako ne bi došlo do zapaljenja smeća u posudama za smeće. Paljenje osnovnog sredstva za rad smećare  pored materijalne štete uzrokuje dodatno životne sredine.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih površina. Danas priprema terena za sadnju sadnica u ulici Školska.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi   nadležne službe blagovremeno intervenisale.