U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 27.06.2013.

NIK_2611 (Copy)U toku obilazak pumparnica, mjerenje protoka u cilju utvrđivanja gubitaka u mreži, kombinovana cisterna na čišćenju kanalizacije, opravka curenja vode u ulici Sarajevska 3.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama.

Ovim putem Vas molimo da ne zalivate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa jutarnjim radom od 05,30 sati i poslijepodnevnim od 16,00 sati. Odlukom o komunalnom redu (čl.115) mjesta za smještaj posude za kućno smeće za postojeće objekte, određuje komisija čiji sastav čine predstavnici službi nadležnih za komunalne poslove, za poslove urbanizma, za inspekcijske poslove i predstavnik davaoca usluga. Mjesta za smještaj posuda za kućno smeće za nove objekte moraju biti određena urbanističko-građevinskom dokumentacijom. Takođe, mjesta za posude za smeće ne smiju se određivati na zajedničkom stepeništu ili na ulazu u zgradu. Mjesto na kome se drže posude za smeće mora se održavati u čistom i urednom stanju.

Danas košenje trave u ulicama Jaske i Dragana i Prvoj ulici, okopavanje cvijeća u Sarajevskaoj ulici, orezivanje ogradice u ulici Redžepa ef. Muminhodžića, uređenja prostora spomen obilježja u MZ Lukavac mjesto.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.