U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 26.09.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Za danas planirani radovi:  obilazak i kontrola rada pumparnica, kombinovana cisterna vršit će čišćenje kanalizacije u MZ Hrvati, zamjena određenog broja vodomjera, isključenja i priključenja na vodovodnu mrežu korisnika usluga koji nisu blagovremeno izmirili obaveze po ispostavljenim računima za utrošenu vodu. Tokom noći vršena  su mjerenja protoka vode sa ciljem utvrđivanja gubitaka u vodovodnoj mreži u Lukavac Mjestu i ulicama Sarajevska i Septembarska,  kao i opravka puknute vodovodne cijevi u naselju Delići.

Danas kreće dopuna sistema centralnog grijanja o čemu su korisnici usluga blagovremeno obaviješteni. Nastale štete uzrokovane izvođenjem radova u stambenim jedinicama i  poslovnim prostorima padaju na teret vlasnika stambenih, odnosno poslovnih prostora.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Održavanje čistoće asfaltnih i zelenih površina vrši se po nalogu nadležne općinske službe. Za danas je planirano ručno metenje asfaltnih površina, uklanjanje lišća sa asfaltnih i zelenih površina, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća, košenje trave sa uređenjem prostora spomen obilježja.

Važno upozorenje: Poštovani građani općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega vas upozoravamo da u što kraćem roku izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac,  kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika. Imena fizičkih lica koja za komunalije duguju više od 300 KM objavljena su na web stranici J.P.»RAD» Lukavac.

Obavještavamo korisnike komunalnih usluga koji se nalaze na spisku dužnika objavljenom na web stranici Javnog preduzeća za komunalne i zanatske usluge «RAD» Lukavac da mogu podnijeti pismeni zahtjev putem protokola preduzeća uz priloženu potrebnu dokumentaciju, radi usaglašavanja obaveza i potraživanja.

Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.luk_300_200