U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 26.06.2013.

Vodosnabdijevanje uredno. U toku obilazak pumparnica, zamjena vodomjera, isključenja sa mreže određenog broja korisnika usluga koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima, kombinovana cisterna na čišćenju kolektora u ulicama Vase Pelagića i Školskoj, provjera pritiska u sistemu u naselju Kuduzovići.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama.

Ovim putem Vas molimo da ne zalivate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Zbog izraženo visokih temperatura vrijeme odvoza smeća je pomjereno jutarnje od 05,30 sati a poslijepodnevno od 16,00 sati.

Molimo korisnike usluga da u navedenim terminima smeće odlože na odgovarajuće mjesto kako bi nadležna služba bila efikasnija u izvođenju radnih zadataka.

Obavještenje za cijenjene korisnike usluga odvoza smeća koji nisu dobili račune za protekli period: Danas i sutra svi računi će biti uručeni na vaše adrese.

Jutros rano izršeno zalivanje cvijeća, košenje trave u ulicama Bremen plac i 9. maja, ručno- mašinsko metenje u ulicama Patriotske lige, Školska, Sarajevska, Vase Pelagića i Patriotskog fronta, orezivanje ogradice u ulici Trg slobode.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.