U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 26.03.2014

Prijavljeno je puknuće vodovodne cijevi u ulici Branilaca Bosne (objekat D1). Prema snimljenoj situaciji na terenu popravkom puknute vodovodne cijevi bez vode bi ostali potrošači u ulici Branilaca Bosne (zgrade Seljanka 1, Seljanka 2 i Banana) kao i ulica Kule (objekti  1,3 i 5). Priprema za   izvođenje radova je u toku. O vremenu prekida u isporuci vode korisnici usluga će biti blagovremeno informisani.Vodosnabdijevanje je i dalje otežano u ulici Slatine.Ostali potrošači bi u kontinuitetu trebali biti snabdijeveni vodom.

Odvoz smeća odvija se otežano po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene. Poteškoće zadaju korisnici usluga sa većim količinama smeća u ovo doba godine u vezi sa čim dajemo slijedeće obavještenje:

Odlukom Općinskog vijeća Lukavac utvrđena cijena odvoza kućnog smeća i ista je ograničena na dvije kante od 120 litara po jednom odvozu.

U članu 108 ove Odluke rečeno je da se kućnim smećem smatraju čvrsti otpaci koji nastaju u stanovima, zajedničkim prostorijama stambenih zgrada, poslovnim prostorijama,garažama i dvorištima, a koji se po svojoj veličini mogu odlagati u posude za kućno smeće.Kućnim smećem ne smatraju se zemlja, otpaci i ostaci građevinskog materijala, šljaka, podrumsko,dvorišno i tavansko smeće u većim količinama kao i drugi otpaci koji nastaju u procesu industrijske, zanatske, građevinske, poljoprivredne ili druge proizvodnje i slično.  S tim u vezi pozivamo građane koji u zimskom periodu imaju veće količine šljake-pepela na sklapanje ugovora o odvozu istog. U protivnom svaka veće količina od propisane (dvije   kante od 120 litara po odvozu) neće biti odvežena.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Obilazak i  kontrola ispravnosti rada podstanica su u toku.

Proljetno čišćenje asfaltnih i zelenih površina se nastavlja prema Programu o održavanju čistoće  javnih površina. U toku košenje trave, orezivanje sadnica, metenje i okopavanje cvijeća.

Za primjećene kvarove i druge nedostatke molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.