U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 26.02.2014

Vodosnabdijevanje uredno. Jučer je  pronađeno mjesto puknuća vodovodne cijevi u Rudničkoj ulici. Popravak je u toku, a danas se vrši i zamjena određenog broja vodomjera, isključenja sa mreže korisnika usluga koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima, nastavak utvrđivanja nedostataka na vodovodnoj mreži u ulici Slatine sa ciljem kvalitetnijeg vodosnabdijevanja korisnika, kao i redovan obilazak i kontrola  ispravnosti rada pumparnica.

Ujedno obavještavamo potrošače vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ali se kao takva može koristiti za higijensko-sanitarne potrebe.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Kontrola ispravnosti rada podstanica u toku.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa radom u dvije smjene. Odlaganje smeća na deponiju u Potočarima otežano zbog otežane prohodnosti prilaznog puta.

U toku proljetno čišćenje asfaltnih površina što uključuje i mašinsko čišćenje.

Odlukom o komunalnom redu (čl.86) vozila koja učestvuju u saobraćaju, ne smiju prljati javne površine. Vozila koja provoze tekući ili rasuti materijal moraju biti opremljena, kako se iz njih ne bi prosipao teret.

Vozila koja prevoze papir, sijeno, slamu, piljevinu, lišće i slične materijale moraju se prekriti ceradom ili na drugi način osigurati da materijal koji prevoze na prosipaju po javnim saobraćajnim površinama.

Ukoliko želite prijaviti kvar ili prijaviti smetnju u korištenju naših usluga možete nam se obratiti na brojeve 035 555096 ili 035 554870.