U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 25.02.2014

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Za danas je planirano traženje puknuća u  ulici Rudnička i kod ranijeg distributivnog centra u MZ Hrvati, isključenja sa mreže korisnika usluga koji nisu izmirili obaveze po ispostavljenim računima, a kombinovana cisterna vršit će čišćenje kanalizacije u O.Š. Lukavac Grad. Bit će izvršena kontrola protoka vode u ulici Slatine kao i redovna kontrola ispravnosti rada pumparnica. Ujedno obavještavamo potrošače  vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ali se kao takva može koristiti za higijensko-sanitarne potrebe.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene. Prilaz deponiji smeća u Potočarima je otežan, te je potrebno sanirati prilazni put.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Redovan obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica u toku.

Uposlenici J.P.”Rad” spremni su odgovoriti na sve vaše pritužbe i prijave kvarova kako bi korisnicima omogućili što kvalitetnije usluge. Ukoliko imate potrebu možete se obratiti na telefone 035 555096 ili 035  554870. Sve prijave kvarova se odmah razmatraju i tehničke ekipe reaguju u skladu sa potrebama korisnika.