U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 24.09.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Redovne aktivnosti u toku: obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, isključenja sa mreže određenog korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima,  vraćanje vodomjera korisnicima usluga koji  su u međuvremenu izmirili obaveze po ispostavljenim računima, radovi na pronalasku  puknuća između naselja Delići i MZ Huskići.

Važno obavještenje za korisnike centralnog grijanja:

Dana, 26.09.2013.godine nadležna služba J.P.»RAD» Lukavac kreće sa dopunom sistema centralnog grijanja. Do navedenog dana svi radovi unutar zgrade trebaju biti okončani.

Ukoliko to ne učinite nastale štete u stambenim jedinicama, poslovnim prostorima padaju na teret vlasnika stambenih, poslovnih prostora.

Odvoz smeća odvija se bez poteškoća po ustaljenom rasporedu.

Uređenje asfaltnih i zelenih površina se nastavljaju, ručno metenje i uklanjanje lišća, oblikovanje određenog broja stabala, košenje trave, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća,  uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode i prostora kruga J.P.»RAD»Lukavac.

Važno upozorenje: Poštovani građani Općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega vas upozoravamo da u što kraćem roku izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika. Imena fizičkih lica koja za komunalije duguju više od 300 KM objavljena su na web stranici J.P.»RAD» Lukavac.

Obavještavamo korisnike komunalnih usluga koji se nalaze na spisku dužnika objavljenom na web stranici Javnog preduzeća za komunalne i zanatske usluge «RAD» Lukavac da mogu podnijeti pismeni zahtjev putem protokola preduzeća uz priloženu potrebnu dokumentaciju, radi usaglašavanja obaveza i potraživanja.

Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi   nadležne službe blagovremeno intervenisale.