U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 22.11.2013

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Redovne aktivnosti u toku, obilazak i kontrola rada pumparnica, priključenja na mrežu korisnika usluga  koji su izmirili obaveze po ispostavljenim računima, sanacija terena po izvedenim radovima u ulici Poštanska – objekat Kule 5.

U danima vikenda i praznika građani mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje. Ukoliko dođe do poteškoća dežurna ekipa spremna je za izvođenje radova na terenu.

Isporuka i distribucija toplotne energije o juče uredna za sve korisnike. Kvar u ulici Milerova kod objekata Luciana L-1 i Luciana L-2 otklonjen. Danas planirano izvođenje radova na izolaciji zamijenjenog dijela toplovodne mreže.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu i to radom u dvije smjene. I u danima vikenda i praznika odvijat će se po ustaljenom rasporedu.

Radovi na uređenju asfaltnih i zelenih površina se nastavljaju, ručno metenje, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća, uklanjanje suhih stabala, orezivanje okruglastog bagrema, sakupljanje lišća i drugo po potrebi.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.