U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 22.05.2013

Odgovorni za odvoz smeća u J.P.»RAD» Lukavac poduzimaju sve moguće aktivnosti kako bi se stanje normaliziralo. Uveden je rad u drugoj smjeni, a određen broj zaposlenika sa higijene grada raspoređen je na poslove odvoza smeća. Težnja je poštovati ustaljeni raspored što nije lako obzirom na nagomilane količine smeća. Danas u prvoj smjeni planiran je odvoz iz Turije i Modraca, u drugoj smjeni iz Puračića, Devetaka i dijela Kuduzovića.
Molimo korisnike usluga za strpljenje do uspostavljanja uobičajenog režima odvoza. Svo zaostalo smeće će biti odveženo.
Vodosnabdijevanje uredno. Za danas je planirano izvođenje radova na opravci puknute vodovodne cijevi u Donjem Crvenom brdu, čišćenje kolektora u ulicama Kule i Poštanska, mjerenje protoka u sistemu za vodu u MZ Šikulje i Huskići, isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima, kontrola pumparnica i drugi radovi po potrebi.
Uređenje asfaltnih i zelenih površina sa nastavlja. Za danas je planirano košenje trave u ulicama Skendera Kulenovića, Sarajevska 6 i 10, mašinsko-ručno metenje u ulicama: Branilaca Bosne, Školska i Lukavačkih brigada.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.