U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 21.10.2014

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Za danas  je planirana popravka puknute vodovodne cijevi sa zamjenom dijela cjevovoda u MZ Bistarac Novo naselje zbog čega će doći do prekida u isporuci vode. Normalizaciju stanja korisnici mogu očekivati po izvođenju radova.

Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, mjerenje protoka vode sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži kao i čišćenje kanalizacione mreže u ulici Slatine.

Obavještenje:

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, zbog sadržaja veće količine mangana, ali se kao takva može koristiti za higijensko sanitarne potrebe.

Odvoz smeća  vrši se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna sa izuzetkom objekta gdje je izvođač radova bio Priz gradnja.U toku je obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih   površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. Uklanjanje većih količina lišća sa asfaltnih površina u toku.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.