U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 21.06.2013

Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigradskim naseljima. Noćnim mjerenjem utvrđena   izraženo jaka potrošnja vode, te apelujemo na potrošače da: ne zalijevaju bašte, pune bazene, zalijevaju asfaltne površine i sl. Time ugrožavaju konstantnost pritiska u vodovodnoj mreži i  ugrožavaju snabdijevanje korisnika u visinskim zonama.

Zbog iznimno  visokih temperatura vrijeme odvoza smeća je pomjereno za termine  od 05,30 sati i od  16,00 sati. Molimo korisnike usluga da u navedenom terminu smeće odlože na odgovarajuće mjesto kako bi nadležna služba bila efikasnija u izvođenju   radnih zadataka. Juče iz tehničkih razloga nije postignut odvoz smeća za dio korisnika u MZ  Dobošnica Donja i Poljice Donje. Uz redovan odvoz smeća planirano je da se nadoknadi i odvoz za ova naselja danas ili sutra.

Jutros rano je izvršeno zaljevanje cvijeća, nastavljeno orezivanje ogradice u ulicama Lukavačkih brigada i Titovoj, sakupljanje pokošene trave od juče, uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.

Od ostalih radova izdvajamo: čišćenje kolektora u ulicama Branilaca Bosne i 9.Maja, zamjena određenog broja vodomjera, kontrola pumparnice i remont podstanica.

Za primjećene kvarove molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.