U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 20.08.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Obilazak i kontrola rada pumparnica su u toku, kao i utvrđivanje nedostataka zbog kojih je došlo do prekida u isporuci vode za naselje Dedići. Od danas voda iz gradskog vodovoda zadovoljava kvalitet propisan Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu u dvije smjene i to ujutru od 05,30 sati i poslijepodne od 16,00 sati. Uporedo se nastavljaju radovi na uređenju prostora deponije smeća.
Jutros rano izvršeno je zalijevanje cvijeća, okopavanje zelene ogradice u ulici Lukavačkih brigada je u toku, vrši se pražnjenje korpica i uklanjanje smeća sa zelenih površina.
Važno upozorenje: grejna sezona je na pragu zbog čega korisnike naših usluga upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmire svoje obaveze prema J.P.”Rad”. U suprotnom grejna sezona neće početi na vrijeme. Troškovi ponovnog uključenja padaju na teret korisnika. Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama u zgradama.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži kontaktirajte nas na 035 555 096 i 035 554 870 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.NIK_2640 (Copy)