U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 20.06.2013

 Vodosnabdijevanje uredno. Opravka puknute cijevi u dijelu naselja Kačare planirana je za danas. Od ostalih planiranih radova izdvajamo: kontrola pumparnica, isključenja sa mreže i remont podstanica.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovda Lukavac da bi zbog povećane potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u redovnom snabdijevanju, posebno u visinskim zonama.

Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu. Zbog neuobičajeno visokih temperatura termini odvoza smeća su pomjereni ujutro od 05, 30 i poslije podne od 16,00. Molimo korisnike usluga da u navedenom terminu smeće odlože na odgovarajuće mjesto kako bi nadležna služba bila efikasnija u izvođenju radnih zadataka.

Danas je predviđeno košenje trave u ulici Kulina bana i Školskoj, zalijevanje  cvijeća, prskanje sadnica, orezivanje zelene ogradice u ulicama Rudničkoj i Lukavačkih brigada.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.