U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 17.09.2013

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Redovne aktivnosti u toku obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima. U dijelu pripreme za početak grejne sezone radovi na vrelovodnom kanalu u ulici Redžepa ef. Muminhodžića se nastavljaju.

Radovi na održavanju asfaltnih i zelenih površina vrše se po nalogu nadležne općinske službe. U toku mašinsko-ručno metenje, košenje trave, pljevljenje cvijetnjaka, uređenje  parkova kao i priprema za pranje ulica.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Važno upozorenje: Poštovani građani Općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega Vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema   centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.

Imena fizičkih lica koja za komunalije duguju više od 300 KM objavljena su na web stranici J.P.»RAD» Lukavac.

Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.