U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 17.07.2014

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, kombinovana cisterna je na izvođenju radova u ulicama
Poštanska i Kule,planirana popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Donji Bistarac kao i MZ Hrvati.To se ne bi trebalo odraziti na kvalitet vodosnabdijevanja ostalih korisnika usluga.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa radom u dvije smjene. Radovi na uređenju prilaznog puta deponiji smeća kao i uređenje prostora deponije se nastavljaju.
Održavanje čistoće javnih površina se nastavlja prema Programu o održavanju čistoće javnih površina po nalogu i praćenju izvođenja radova od strane nadležne općinske službe.
Danas izvođenje radova na rekonstrukciji zelenih površina u ulici Školska. S tim u vezi dajemo slijedeće obavještenje:
Obavještavamo građane da će danas u četvrtak,17.07.2014.god. J.P.»RAD» Lukavac vršiti rekonstrukciju zelenih površina u ulici Školska u vremenu od 07,30 do 14,00 sati.
Molimo građane da uklone svoja vozila u navedenom terminu kako bi mehanizacija mogla pristupiti izvođenju radova.
Obavještenje za korisnike komunalnih usluga:
Obavještavamo korisnike komunalnih usluga da će J.P.»RAD» Lukavac pokrenuti sudske postupke protiv korisnika komunalnih usluga koji imaju dugovanja za period od 01.07.2013 – 31.12.2013.
U cilju zaštite korisnika koji redovno izmiruju svoje obaveze te zaštite i očuvanja stabilnog poslovanja J.P.»RAD» Lukavac, pozivamo sve korisnike komunalnih usluga, pravna i fizička lica, da u što kraćem roku izmire dugovanja koja imaju prema ovom preduzeću. Izmirenjem svojih obaveza korisnici će pored kamate, izbjeći i nepotrebne sudske troškove.
Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima usluga koji redovno izmiruju svoje obaveze.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.