U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 16.10.2014

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna osim za ulicu Jaske i Dragana i OŠ “Lukavac Grad”. Za danas je planirano izvođenje radova kako bi se isporuka toplotne energije dovela u cjelosti u stanje urednosti.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Danas planirana popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Gornji Bistarac zbog čega bih za kratko moglo doći do prekida u isporuci vode. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola ispravnosti rada pumparnica, te  zamjena određenog broja vodomjera kao i isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima. Danas je dat prioritet na čišćenje kanalizacione mreže koja je velikim dijelom začepljena nanosima lišća, mulja i blata. Začepljenje je uzrokovala kiša koja je padala tokom noći i jutarnjih sati.

Obavještenje:

Obavještavamo potrošače vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, zbog sadržaja veće količine mangana, ali se kao takva može koristiti za higijensko sanitarne potrebe.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene sa zadatkom da se postignenadoknada za  izostali odvoz smeća uzrokovan Puračkim vašarom.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih  površina i mogućem u uslovima kad kiša pada.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.