U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 14.10.2014

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna osim u zgradi Luciana 3, gdje su uočeni nedostaci na vrelovodnoj mreži. Obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica u toku.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno. Za danas je planirana popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Bokavići zbog čega će za kratko doći do prekida u isporuci vode, traženje puknuća u MZ Bistarac-Novo naselje,  kao i čišćenje kanalizacione mreže u ulici Prijeka.

Obavještenje:

Obavještavamo potrošače  vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, zbog sadržaja veće količine mangana, ali se kao takva može koristiti za higijensko sanitarne potrebe.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa izuzetkom MZ Puračić gdje je u toku vašar što će biti nadoknađeno sutra.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina se nastavlja prema Programu o održavanja čistoće javnih  površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. Danas planirano orezivanje drveća u ulici Milerova.

Obaveze prema Termoelektrani Tuzla još nisu u cjelosti ispoštovane u vezi sa čim pozivamo pravna i fizička lica da odmah plate svoja dugovanja za izvršene komunalne usluge a posebno za centralno gijanje kako ne bi došlo do prekida u isporuci toplotne energije. Za sve koji to ne urade J.P.»RAD» Lukavac će izvršiti utuženja putem općinskog suda te izvršiti isključenja sa korištenja svih komunalnih usluga. Zahvaljujemo se korisnicima koji uredno izmiruju svoje obaveze.