U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 14.08.2013

Obavještavamo potrošače vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ali se kao takva može koristiti za higijensko-sanitarne potrebe.
Odvoz smeća odvija se po planu radom u jutarnjim satima od 05,30 sati i poslijepodnevnim od 16,00 sati. U toku uređenje prostora deponije za odlaganje smeća u MZ Huskići. .
Danas košenje trave u ulici Patriotskog fronta i prostor JU Obdanište Lukavac, jutros izvršeno zalijevanje cvijeća u visećim saksijama, čišćenje rasutog smeća oko kontejnera u gradu, orezivanje ograde u ul. Lukavačkih brigada i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.
Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigradskim naseljima. Danas planirana opravka puknute vodovodne cijevi u MZ Modrac i MZ Donji Bistarac, obilazak i kontrola rada pumparnica sa pomjeranjem vremena rada pumpi u naselju Dvori.
Važno upozorenje: Poštovani građani općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.
Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama pojedinih ulaza – zgrada.
Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.