U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 13.10.2014

Tokom vikenda započela je isporuka toplotne energije.  Izuzetak je mali broj objekata gdje je zbog odsustva  korisnika bilo nemoguće riješiti tehničke probleme. Otklanjanje kvarova će biti riješeno danas.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Popravka puknute vodovodne cijevi u Donjem Bistarcu je u toku zbog čega bi za kratko moglo doći do prekida u isporuci vode.Izvode se radovi na utvrđivanju mjesta puknuća u MZ Bistarac-Novo naselje, a u toku je i izvođenje radova na vodovodnoj mreži u ulici 9.Maja kao i nastavak čišćenja kanalizacione mreže.

Obavještenje:

Obavještavamo potrošače vode iz gradskog vodovoda Lukavac da voda  ne zadovoljava kvalitetu propisanu Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće zbog sadržaja veće količine mangana, ali se kao takva može koristiti za higijensko sanitarne potrebe.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih  površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. Za danas je planiran završetak uređenja prilaznih staza kod JU Centar za kulturu  Lukavac kao i čišćenje prostora sedmične pijace po završetku pijace.

 

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»

Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi

nadležne službe blagovremeno intervenisale.