U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 12.08.2013

Vodosnabdijevanje uredno u gradu i prigradskim naseljima. Tokom vikenda vršene su intervencije zbog otežanog vodosnabdijevanja u naselju Imamovići i za korisnike usluga koji se snabdijevaju vodom iz rezervoara Žigići. U toku je obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, radovi na vodovodnoj instalaciji u zgradi
J.P.»RAD» Lukavac, kontrola podstanica grijanja sa kontrolom pritiska kućnih instalacija.
Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama. Ovim putem vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Odvoz smeća za danas odvija se po ustaljenom rasporedu i dalje u dvije smjene.
Danas košenje trave, mašinsko-ručno metenje asfaltnih površina u ulici Armije BiH, redovno pražnjenje korpica za smeće kao i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode i uređenje prostora sedmične pijace po završetku pijace.
Važno upozorenje: Poštovani građani ppćine Lukavac korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega Vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.
Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama pojedinih ulaza – zgrada. Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.NIK_2507 (Copy)