U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 11.10.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Izvođenje radova planirano u ulici Vase Pelagića popravka  puknute vodovodne cijevi, kombinovana cisterna čišćenje kolektora u ulicama Kule i 9.maja,  obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena vodomjera, isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. U toku je obilazak i kontrola rada podstanica.

Molimo korisnike usluga koji trenutno ne stanuju u svojim stambenim jedinicama da uđu u prostore i provjere eventualne nedostatke kućne instalacije grijanja.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina se nastavlja, mašinsko-ručno metenje, pražnjenje korpica od sakupljenog smeća, uređenje prostora spomen obilježja, uklanjanje suhih stabala sa sakupljanjem lišća  i drugo.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene.

Obaveze prema Termoelektrani Tuzla za prošlu grejnu sezonu nisu ispoštovane i nije isključeno da sa ovim tempom izmirenja duga od strane naših korisnika usluga, dođe do prekida u isporuci toplotne energije.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.luk_300_200