U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 09.08.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Redovne aktivnosti u toku, obilazak i kontrola rada pumparnica,  zamjena dijela vodovodne instalacije u zgradi J.P.»RAD» Lukavac, kombinovana cisterna vrši crpanje u ulici Redžepa ef. Muminhodžića br.16, paljenje pumpi u podstanici za grijanje.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije   potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama. Ovim putem vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća za danas odvija se po ustaljenom rasporedu  od  05,30 sati ujutro i  od 16 sati poslije podne. Smeće koje nije odveženo u četvrtak iz MZ-ca:  Bikodže, Prokosovići, Gnojnica i Huskići bit će odveženo u subotu, 10.08.2013.  Odvoz smeća za  petak,  09.08.2013.god. izvršit će se po ustaljenom rasporedu.

Molimo korisnike usluga da navednog dana odlože smeće na mjesta koja omogućavaju prilaz sabirnog vozila – smećare.

Radovi na uređenju asfaltnih i zelenih površina se nastavljaju, uređenje prostora u MZ Lukavac Mjesto i prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.

Važno upozorenje: Poštovani građani općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac, grejna sezona je na pragu, zbog čega vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.

Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama pojedinih ulaza – zgrada. Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj i  kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.NIK_2547 (Copy)