U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 08.10.2013

Vodosnabdijevanje uredno osim u ulicama Redžepa ef.Muminhodžića i ulici 9.Maja,  gdje  će zbog popravke  puknute cijevi doći do prekida u isporuci vode. Normalizaciju stanja  korisnici mogu  očekivati po izvođenju radova. Od ostalih aktivnosti izdvajamo:  obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, priključenja na mrežu korisnika koji su izmirili obaveze po ispostavljenim računima.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Obaveze prema Termoelektrani Tuzla nisu ispoštovane. Molimo korisnike usluga da izmire obaveze po ispostavljenim računima za centralno grijanje kako ne bi došlo do prekida u isporuci toplotne energije.

U toku je  mašinsko ručno-metenje asfaltnih površina, uklanjanje lišća, orezivanje cvijeća  i pražnjenje korpica od sakupljenog smeća sa uređenjem prostora spomen obilježja u ulici  Trg slobode.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu.

Upozorenje građanima:  Pepeo sa sadržajem žara prvo dobro ohladiti pa onda odložiti na odgovarajuće mjesto. Mogućnošću nastanka požara  ugrožavamo  osnovna sredstva za rad J.P.»RAD» Lukavac  i  životnu okolinu.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi   nadležne službe blagovremeno intervenisale.radijator1-300x200