U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 07.10.2014

U postupku tople probe otkriveni nedostaci na vrelovodnoj mreži što je sa neizmirenim obavezama prema Termoelektrani Tuzla odložilo  raniji početak grejne sezone. Izvođenje radova na zamjeni dijela vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta u toku.

Poziv korisnicima usluga:

Pozivamo sva pravna i fizička lica da odmah plate svoja dugovanja za izvršene komunalne  usluge, a posebno za centralno grijanje zbog skorog početka grejne sezone. Za sve koji to ne urade J.P.»RAD» Lukavac će izvršiti utuženja putem općinskog suda, te izvršiti  isključenja sa korištenja svih komunalnih usluga.

Vodosnabdijevanje u danima praznika u gradu i prigadskim naseljima bilo je uredno.

Za danas korisnici mogu očekivati uredno vodosnabdijevanje. Redovne aktivnosti su u toku, obilazak i kontrola  ispravnosti rada pumparnica, mjerenja protoka vode u Mz Huskići sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži kao i čišćenje kanalizacione mreže.

Odvoz smeća iz tehničkih razloga otežan a odvija se prema ustaljenom rasporedu.

Čišćenje asfaltnih i zelenih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih  površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.