U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 07.08.2013

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Danas opravka puknute vodovodne cijevi u naselju Kuduzovići, redovan obilazak i kontrola rada pumparnica, kombinovana cisterna izvodi radove u FCL, vrši se uređenje prostora poslije juče izvršene popravke puknute cijevi u MZ Bokavići i naselju Dvori.
Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama. Ovim putem vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Danas odvoz smeća po ustaljenom rasporedu sa radom u dvije smjene.
Obavještavamo korisnike usluga odvoza smeća koji su na rasporedu za četvrtak 08.08.2013. godine da se zbog Bajrama odvoz pomjera za subotu, 10.08.2013.godine. Odvoz smeća u petak, 09.08.2013.god. izvršit će se po ustaljenom rasporedu.
Molimo korisnike usluga da navednog dana odlože smeće na mjesta koja omogućavaju prilaz sabirnog vozila – smećare.
Juče započeti radovi na uređenju asfaltnih i zelenih površina se nastavljaju.
Važno upozorenje: Poštovani građani općine Lukavac, korisnici usluga J.P.»RAD» Lukavac grejna sezona je na pragu, zbog čega vas upozoravamo da u što kraćem roku (najkasnije do 20. septembra) izmirite svoje obaveze prema J.P.»RAD» Lukavac kako bi grejna sezona
mogla početi na vrijeme. Ukoliko to ne učinite, bit ćemo prinuđeni na isključenja sa sistema centralnog grijanja. Troškovi ponovnog priključenja padaju na teret korisnika.
Spiskovi sa dužnicima bit će istaknuti na oglasnim tablama pojedinih ulaza – zgrada.
Istovremeno se zahvaljujemo korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale. NIK_2600 (Copy)