U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 06.11.2014

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Jučer  locirano puknuće vodovodne cijevi u MZ Donji Bistarac kod podvožnjaka čija je popravka planirana danas zbog čega bi na  kratko moglo doći do prekida u isporuci vode. Od ostalih aktivnosti ističemo:obilazak i kontrola  ispravnosti rada pumparnica, mjerenje protoka vode u MZ Lukavac Mjesto sa ciljem utvrđivanja gubitaka u mreži se kao i isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po  ispostavljenim računima.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. U toku obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Radovi na sanaciji prostora deponije smeća u Potočarima su u završnoj fazi.

Upozorenje korisnicima usluga:  Pepeo sa sadržajem žara potrebno je prvo dobro ohladiti pa onda odložiti na odgovarajuće mjesto kako ne bi došlo do zapaljenja smeća u posudama za smeće, zapaljenje osnovnog sredstva za rad smećare što pored materijalne štete uzrokuje dodatno zagađenje već zagađene životne sredine.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.