U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 06.08.2013

Vodosnabdijevanje uredno. Danas planirana opravka puknute vodovodne cijevi u MZ Bokavići i naselju Dvori, obilazak i kontrola rada pumparnica, zamjena određenog broja vodomjera, kombinovana cisterna vrši čišćenje kolektora u ulici Lukavačkih  brigada i Armije BiH.

Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije    potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju,  posebno u visinskim zonama. Ovim putem vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća zbog visokih temperatura odvija se u dvije smjene po ustaljenom rasporedu.

Obavještavamo korisnike usluga odvoza smeća koji su na rasporedu za četvrtak, 08.08.2013. godine da se zbog Bajrama odvoz pomjera za subotu, 10.08.2013.godine.

Danas košenje trave u ulici Armije BiH, odvoz krupnog i nelegalno sakupljenog otpada, rano  jutros izvršeno zalivanje cvijeća, ručno metenje u ulicama Branilaca Bosne, Kulina bana, Septembarskoj, Radničkoj i Prvoj ulici kao i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.

Pozivamo dužnike da plate svoje račune kako predstojeća sezona grijanja počne na vrijeme i bez problema!NIK_2503 (Copy)