U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 06.02.2014

Vodosnabdijevanje tokom ranih jutarnjih sati je zbog variranja pritiska u sistemu za dio korisnika usluga bilo otežano. Trenutno je u toku normalizacija stanja. Obilazak   i kontrola rada pumparnica je u toku, mašinsko ručni iskop i opravka puknute vodovodne cijevi u ulici Rudnička i MZ Don ji Bistarac, zamjena određenog broja vodomjera i isključenja sa mreže korisnika koji ne izmiruju obaveze po ispostavljenim računima.

Odvoz smeća odvija se otežano po ustaljenom rasporedu sa radom u dvije smjene. Odvoz smeća kasni za MZ Puračić i MZ Berkovica. Uz redovan odvoz planira se postići odvoz smeća koje je zaostalo od prošlog petka.

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna. Obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica u toku.

Izvođenje radova na uređenju asfaltnih i zelenih površina vrši se u skladu sa Programom  o održavanju čistoće javnih površina i mogućem u vremenskim uslovima kada pada kiša.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»   Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi     nadležne službe blagovremeno intervenisale.