U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 05.08.2013

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno.U toku su redovne aktivnosti: obilazak i kontrola rada pumparnica, popravka puknute cijevi u MZ Bokavići, mjerenje protoka vode zbog primjećene povećane potrošnje vode u naseljima Huskići i Hrvati, kombinovana cisterna vrši crpanje šahtova u ulicama Titova i Armije BiH, za grijanje u toku kontrola rada pumpi po podstanicama.
Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama. Ovim putem vas molimo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.
Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu u dvije smjene zbog izraženo visokih temperatura i to  jutarnjoj od 05,30 sati i poslijepodnevnoj od 16,00 sati.
Jutros rano izvršeno je zalijevanje cvijeća, mašinsko-ručno metenje u ulicama Patriotskog fronta, Maka Dizdara, Trg slobode, Armije BiH, Redžep ef. Muminhodžić i Titovoj, košenje trave u dijelu kod JU Dom kulture i uređenje prostora sedmične pijace po završetku pijace.
Za primjećene kvarove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.NIK_2608 (Copy)