U službi građana općine Lukavac
Servisne informacije za 04.11.2014

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna osim u ulici Vase Pelagića gdje je isporuka  otežana. Obilazak i kontrola rada ispravnosti rada podstanica su u toku.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima uredno. Danas planirana popravka puknute vodovodne cijevi u MZ Donji Bistarac zbog čega bih za kratko moglo doći do prekida u isporuci vode. Od ostalih aktivnosti izdvajamo  obilazak i kontrolu ispravnosti rada pumparnica, traženje puknuća vodovodne cijevi u MZ Donji Bistarac kao i nastavak čišćenja kanalizacione mreže u ulicama Branilaca Bosne i 9.Maja.

Odvoz smeća vrši se po ustaljenom rasporedu radom u dvije smjene. Radovi na sanaciji terena deponije u Potočarima se nastavljaju.

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanja čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba. U toku orezivanje stabala po nalogu nadležne općinske službe.

Poziv:  Pozivamo sva pravna i fizička lica da odmah plate dugovanja za izvršene komunalne usluge. Obaveze prema Termoelektrani Tuzla još nisu u cjelosti ispoštovane zbog čega bi moglo doći do prekida u isporuci toplotne energije. Zahvaljujemo se korisnicima koji uredno izmiruju svoje obaveze.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD»  Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi  nadležne službe blagovremeno intervenisale.